Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Thomas Edens

Accu overleden?

De winter. Niet mijn favoriete seizoen, maar deze keer duidelijk ook niet van onze auto. De trouwe Subaru Forester heeft de geest gegeven. Geen enkele reactie meer, de deuren openen niet meer op afstand en de dashboard-lampjes lichten zelfs niet meer op. De accu is dus niet eens leeg. Nee, hij is niet meer. Toch heb ik het nog geprobeerd om hem tot leven te wekken. Aan een andere auto gehangen met kabels en een tijdje laten draaien. Maar helaas, geen enkele reactie. Toen ik de auto kocht heb ik bewust niet gekozen voor een pechhulp dienst a la Routemobiel of ANWB. Want een Subaru, daar gebeurt toch niets mee? En als je dan zo stilstaat thuis met een kapotte accu, ga je toch even aarzelen of het wel een goede beslissing was. Om na een zoektocht op internet en het vergelijken van de voorwaarden erachter te komen dat als je met pech stilstaat en dan een pechhulpdienst wil inschakelen, je extra kosten moet maken om alsnog lid te worden. Of je moet een week wachten, voordat je geaccepteerd wordt. Jammer en niet van deze tijd. Juist dat is het moment dat je de toegevoegde waarde van zo’n hulpdienst echt ervaart en een trouwe klant zou kunnen worden.

Zou ik het dan aandurven om gewoon zelf een accu online te kopen en zelf te installeren? Met een auto van 10 jaar oud loop je niet al teveel risico en Youtube helpt ook met duidelijke filmpjes. 24 uur later was de accu bezorgd en uiteindelijk met 30 minuten de oude eruit en de nieuwe erin gezet. Even goed letten op de volgorde van aansluiten van de plus- en minpolen en klaar is kees. Gespannen de sleutel omdraaien en …. De Soeb komt weer tot leven en rijd alweer een weekje zonder gedoe rond. Toch een beetje trots dat ik het deze keer zelf heb opgelost.

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Auto fietsendrager

Gaan de fietsen mee op vakantie? Zorg er dan wel voor dat je de fietsendrager op de juiste manier aan de auto monteert. In Nederland gelden er namelijk een aantal regels voor het vervoeren van fietsen met een fietsendrager. De volgende regels gaan specifiek over het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak van een auto.

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

-->