Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Valerie van Engelenhoven

Auto fietsendrager

  • Als je de fietsen op de fietsendrager hebt geplaatst, zorg er dan voor dat de lichten van de auto goed zichtbaar zijn. Als dit niet het geval is zorg er dan voor dat de fietsendrager lichten heeft, of koop deze erbij.
  • Het kenteken van de auto mag niet afgedekt zijn. Als dit wel het geval is plaats dan een wit kenteken op de fietsendrager.
  • Zoek van tevoren de kogeldruk op die de trekhaak van je auto aan kan. De trekhaak kan namelijk maar een bepaald gewicht dragen. Zorg er daarom voor dat er niet meer gewicht op de fietsendrager zit dan deze aankan.
  • De fietsendrager en fietsen mogen niet meer dan 20 centimeter buiten de auto uitsteken.
  • Zorg er als laatste voor dat alles goed vast zit aan de auto en er geen voorwerpen van de fietsendrager af kunnen vallen. Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren in het verkeer.

Zit de fietsendrager goed aan de auto? Dan ben je klaar om te gaan!

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

Klaar voor wintersport?

Je hebt de koffers gepakt en bent klaar om op wintersport te gaan. Maar heb je er wel aan gedacht om de onderstaande spullen mee te nemen in je auto?

Auteur: Mirjam Groenestein

-->