Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Valerie van Engelenhoven

Auto uitlenen

Allereerst moet de persoon die de auto leent natuurlijk een geldig rijbewijs hebben. Controleer daarnaast bij de verzekeringsmaatschappij of anderen ook verzekerd zijn wanneer ze met jouw auto op pad gaan. Let hierbij op dat het niet mogelijk is om schade dat veroorzaakt is door degene die de auto leent te verhalen op diens aansprakelijkheidsverzekering. Schade veroorzaakt met motorvoertuigen is uitgesloten van deze verzekering. Je dient dus altijd zelf goed verzekerd te zijn.

Wanneer je de auto uitleent, noteer dan de startdatum en einddatum. Zo kan je achteraf makkelijker aantonen wie in de auto gereden heeft als er een boete binnenkomt. Noteer daarnaast ook de schades zodat je kan zien of er schade is gereden door de andere persoon.

Zorg als laatste dat alle papieren (inclusief pechhulp info) in de auto aanwezig zijn en de auto is volgetankt. Dan is je auto ready to go!

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Auto fietsendrager

Gaan de fietsen mee op vakantie? Zorg er dan wel voor dat je de fietsendrager op de juiste manier aan de auto monteert. In Nederland gelden er namelijk een aantal regels voor het vervoeren van fietsen met een fietsendrager. De volgende regels gaan specifiek over het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak van een auto.

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

-->