Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Valerie van Engelenhoven

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

  • Leg extra flessen water in de auto en zorg dat je deze bij de hand hebt. Je weet nooit of je onderweg nog ergens vast komt te staan en dan is extra water erg fijn!
  • Laat je kinderen en huisdieren niet in de auto achter, dit kan erg gevaarlijk zijn!
  • Kijk voor je de weg op gaat of er files zijn zodat je deze kan vermijden.
  • Vergeet je zonnebril niet! Het felle zonlicht kan je zicht op de weg belemmeren en de hele tijd met je ogen knijpen is ook niet zo prettig.
  • Check of de airco werkt voordat je vertrekt! Een auto zonder airco is bijna niet uit te houden in deze hitte. Mocht het niet anders kunnen, ga dan voor arko (alle ramen kunnen open).
  • Creëer voor kinderen op de achterbank schaduw door theedoeken tussen de ramen te plaatsen.
  • Leren bekleding kan erg warm onder de billen worden. Leg daarom een handdoek neer op je stoel.
  • Parkeer in de schaduw! Máár kijk vooral naar de stand van de zon en zorg dat je auto de laatste twee uur uit de zon is. Het is erg jammer als je de auto in de schaduw parkeert en uiteindelijk staat hij alsnog te branden in de zon.
  • Zorg voor een zonnescherm op de voorruit wanneer je geparkeerd staat. Dan is de auto een stuk minder warm wanneer je de weg op wilt.

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Auto fietsendrager

Gaan de fietsen mee op vakantie? Zorg er dan wel voor dat je de fietsendrager op de juiste manier aan de auto monteert. In Nederland gelden er namelijk een aantal regels voor het vervoeren van fietsen met een fietsendrager. De volgende regels gaan specifiek over het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak van een auto.

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

Klaar voor wintersport?

Je hebt de koffers gepakt en bent klaar om op wintersport te gaan. Maar heb je er wel aan gedacht om de onderstaande spullen mee te nemen in je auto?

Auteur: Mirjam Groenestein

-->