Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Mirjam Groenestein

Ga je kerstshoppen in Duitsland?

Kerstmarkten in Duitsland

In december kan je je hart ophalen als je van shoppen en gezelligheid houdt. Kerstmarkten zijn er in vele vormen en maten in Nederland maar ook in Duitsland. Wat maakt de Duitse kerstmarkten nou zo aantrekkelijk? Voor velen is het de sfeer, de gezelligheid en de mooie lichtjes. De kerstmarkten zijn veelal gelegen in de oude stadscentra en op mooie pleinen. Ook is het altijd fijn om even afstand te nemen van je dagelijkse leven en een andere cultuur te proeven. Al is het maar voor een dagje.

Drie leuke kerstmarkten

  • Kerstmarkt Düsseldorf is onder de Nederlanders waarschijnlijk wel de bekendste kerstmarkt in Duitsland. De markt biedt van alles voor de hele familie; een ouderwetse draaimolen, een grote schaatsbaan, gluhwein en meer dan 200 kraampjes in zes verschillende thema’s.
  • Kerstmarkt Keulen. Sowieso is Keulen een hele mooie stad om een bezoek te brengen. De kerstmarkt maakt het nog extra speciaal met veel kraampjes in een sprookjesachtige winterse omgeving. De locatie bij de DOM maakt het geheel nog specialer.
  • Kerstmarkt Münster is lekker dichtbij. Net over de grens bij Enschede vind je deze sympathieke gezellige kerstmarkt met vermaak voor de hele familie. Er zijn kraampjes in maar liefst vijf thema’s in de mooie oude binnenstad. Deze kerstmarkt is voor elke leeftijd een goede keuze.

Dit heb je nodig op de Duitse wegen

In Duitsland is het volgende verplicht in en op de auto

  • Veiligheidsvest
  • Gevarendriehoek
  • Verbanddoos
  • Bij winterse omstandigheden zijn winterbanden of all season banden met een sneeuwvlok erop verplicht.
  • Milieusticker (Dit geldt voor sommige steden in Duitsland, de zogenoemde Umweltzone. Als je alleen gebruik maakt van de snelwegen heb je geen milieusticker nodig)

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Auto fietsendrager

Gaan de fietsen mee op vakantie? Zorg er dan wel voor dat je de fietsendrager op de juiste manier aan de auto monteert. In Nederland gelden er namelijk een aantal regels voor het vervoeren van fietsen met een fietsendrager. De volgende regels gaan specifiek over het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak van een auto.

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

-->