Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Mirjam Groenestein

Gebruikers-onderzoek

Onderzoek onder Finnik gebruikers

In december en een deel van januari hebben we schriftelijk onderzoek gedaan onder de Finnik gebruikers. We willen onze Autorapporten nog beter laten aansluiten bij de behoefte van onze gebruikers. We hebben onderzocht hoe onze gebruikers het Autorapport waarderen en welke onderdelen het meest belangrijk worden gevonden.

Autorapport en Premium Autorapport worden goed gewaardeerd

Gemiddeld heeft het Finnik Autorapport een 8,2 gekregen en het Premium Autorapport een 7,8. 73% van de ondervraagden geeft het Autorapport een 8 of hoger en 62% geeft het Premium Autorapport een 8 of hoger. Wij gaan er dit jaar alles aandoen om dit cijfer nog verder omhoog te krijgen.

De belangrijkste onderdelen uit het Autorapport

De eigenaar historie, de tabel met samenvatting, het blok motor en techniek, de waarde informatie en de informatie over het merk, model en de uitvoering worden gezien als meest interessante onderdelen van het Autorapport. In het Premium Autorapport worden de uitgebreide eigenaar historie, huidige waarde, opties en accessoires, het voertuigstatus overzicht en de APK reparatiepunten het meest gewaardeerd. We nemen deze informatie mee in de verdere ontwikkeling van het Autorapport.

Autorapport

De meeste Finnik gebruikers (80%) willen meer informatie over het schadeverleden

Bijna alle ondervraagden willen meer informatie over het schadeverleden van een auto kunnen opvragen bij Finnik. We zijn hiermee bezig. Het is lastig om de volledige schadehistorie in beeld te krijgen. We hebben jullie hulp nodig de komende tijd om partijen te overtuigen van het belang van een transparant autoverleden. In de eerste helft van 2018 gaan we daarom een kort onderzoek doen naar jullie wensen met betrekking tot het schadeverleden. Totdat we volledig inzicht kunnen bieden in het schadeverleden, kun je op basis van de WOK status zien of een auto een grote schade heeft gehad.

Checklist voor koop en verkoop van je auto

Onder de respondenten die Finnik gebruiken voor de koop of verkoop van een auto, is de helft geïnteresseerd in een checklist voor het kopen en verkopen van een auto. We gaan hier binnenkort aan werken. We bieden al verschillende checklisten aan op onze website. Bekijk ze hier.

Vervolg onderzoek

We hebben in het onderzoek gevraagd of we de respondenten mogen benaderen voor meer informatie over de telefoon of door deelname aan een sessie. We gaan hier vanaf eind januari mee aan de slag. Als je hieraan wilt meewerken, krijg je binnenkort bericht erover.

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Auto fietsendrager

Gaan de fietsen mee op vakantie? Zorg er dan wel voor dat je de fietsendrager op de juiste manier aan de auto monteert. In Nederland gelden er namelijk een aantal regels voor het vervoeren van fietsen met een fietsendrager. De volgende regels gaan specifiek over het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak van een auto.

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

-->