Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Xander Smit

Hoe staat het met de taxaties in Nederland?

Duitse auto’s onverminderd populair in Nederland

Over de jaren 2014 – 2017 is het aandeel Volkswagen, als meest getaxeerd merk in Nederland, gegroeid ten koste van de luxere Duitse merken Mercedes, BMW en Audi. Dit blijkt uit het overzicht van de meest getaxeerde auto’s in Nederland over de jaren 2014 t/m 2017, uitgebracht door wijkopenautos.nl.

Ruim 17% van alle taxaties gaat om een Volkswagen

Van alle taxaties in Nederland tussen 2014 en 2017 ging het bij ruim 17% om een Volkswagen. Opel neemt, op de tweede plek, 12,5% van de taxaties voor zijn rekening. Op plek drie en vier staan Renault met ruim 12% en Ford met ruim 10%.

In de Noordelijke provincies is Volkwagen het meest populair

Wijkopenautos heeft ook uitgezocht wat de verschillen per provincie zijn. Ruwweg is daaruit op te maken dat het aandeel getaxeerde Volkswagens groeit naarmate je verder naar het Noorden gaat. Bekijk de details in de infographic hieronder.

infographic

Infographic Auto taxaties

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Auto fietsendrager

Gaan de fietsen mee op vakantie? Zorg er dan wel voor dat je de fietsendrager op de juiste manier aan de auto monteert. In Nederland gelden er namelijk een aantal regels voor het vervoeren van fietsen met een fietsendrager. De volgende regels gaan specifiek over het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak van een auto.

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

-->