Populairste auto's van 2016

Meest gespotte modellen


Volkswagen Golf nog steeds populairste model


In de top 5 van de meest gespotte modellen steekt de Volkswagen Golf nog steeds met kop en schouders boven de rest uit. De Golf heeft namelijk twee keer zoveel spots als de nummer twee, de Volkswagen Polo. De BMW 3-serie staat op de derde plaats en nummer vier is de BMW 5-serie. Zo ziet de top 4 er precies hetzelfde uit als in 2015. Alleen heeft de Mercedes C Klasse met een klein verschil de vijfde plek veroverd van de Opel Corsa.

Mercedes Benz E-klasse meest gespotte nieuwe model


Het nieuwe model van dit jaar dat het meest is gespot, is de Mercedes Benz E-klasse. Dit model staat op de nummer 1 met 21.000 spots. De BMW 3-serie staat op de tweede plaats met 17.000 spots. De Tesla model X heeft de top 10 behaald met 9.500 spots.

Benzine of elektrisch?


Elektrisch rijden populairder


Er is afgelopen jaar veel gesproken over elektrisch rijden. Op de tweedehands automarkt wordt echter nog slechts een beperkt aantal elektrische auto’s aangeboden. Wel is het aantal spots op elektrische auto’s met een kwart gestegen van 0,96% naar 1,24% . Het zijn nog kleine aantallen maar de groei zit er in. Het overgrote deel van de spots wordt gedaan op benzineauto’s. Met ruim 65% van de spots, is dit 3% meer dan vorig jaar. Dieselauto’s hebben 3% spots ingeleverd en ook LPG auto’s worden minder gespot dan vorig jaar.

Populairste autokleur


Witte auto’s winnen aan populariteit


Grijs en zwart zijn nog steeds de meest gespotte autokleuren. In vergelijking met 2015 is de top vijf kleuren in 2016 hetzelfde gebleven met op de eerste plaats grijs. Gevolgd door zwart, blauw, wit en rood. De populariteit van grijze en zwarte auto's is in 2016 wel iets gedaald. Terwijl in 2015 grijs en zwart nog goed voor ruim 60% van de spots waren, halen ze in 2016 nog geen 55%. Witte auto's worden daarentegen steeds populairder. Het aantal gespotte witte auto's is dit jaar met 3% gestegen.

Meest gespotte segmenten


Duurste, snelste en meest gespotte auto: Bugatti Veyron


De Bugatti Veyron kan net als vorig jaar de prijs voor de meest gespotte, duurste en snelste auto afhalen. Niet alleen de eerste prijs maar het hele podium is voor de Bugatti Veyron. De drie meest gespotte kentekens zijn allemaal van een Bugatti Veyron en zijn gezamenlijk goed voor meer dan 40.000 spots. Het aantal spots in het totale super sport segment is licht gegroeid in 2016 ten opzichte van 2015.

C-segment: Klein-midden meest gespot


De meeste spots (17%) zijn op auto’s in het C-segment, het klein-midden segment. Dit zijn auto’s zoals de Volkswagen Golf, Toyota Auris en Audi A3. Daarna volgen het D-segment met 14% van de spots en het B segment met bijna 13% van de spots. In het D-segment concurreren auto’s zoals de BMW 3-serie, de Volkswagen Passat en de Audi A4. Deze modellen zien we veel in de zakelijke lease. In het B segment concurreren auto’s zoals de Volkswagen Polo, Opel Corsa en Ford Fiesta.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=O_dkO6CLmaU[/embed]