Verkeerde brandstof getankt?

Verkeerde brandstof getankt


In de meeste gevallen zijn het dieselrijders die per ongeluk benzine tanken. Dit is ook schadelijker voor de motor dan andersom. Zo'n tankfout wordt vaak al ontdekt tijdens het tanken. Wat je vooral niet moet doen is met de verkeerde brandstof gaan rijden, of de juiste brandstof daarbij voegen. Alleen al het omdraaien van de sleutel of het indrukken van de contactknop, zorgt er voor dat de brandstofleidingen vollopen met de verkeerde brandstof. Hoe meer en hoe langer de motor met een verkeerde brandstof draait, hoe groter de schade is. En deze schade wordt niet vergoed door de verzekering!

Wat moet je wel doen? Bel de pechhulp! Zij zullen de brandstofmotor moeten aftappen en mogelijk voorzien van een nieuwe brandstoffilter. Dat ligt er aan of en hoe lang je de motor hebt laten draaien.

Brandstof tanken in het buitenland


Vaak komen tankfouten voor in het buitenland. Brandstoffen hebben een andere naam in het buitenland dan je hier gewend bent. Het is daarom handig om voordat je op vakantie gaat te kijken welke brandstof je moet hebben in de landen waar je doorheen rijdt.

Hier een handig overzicht met alle brandstoffen in het buitenland!