Volkswagen I.D.

Volkswagen heeft als doel in 2025 een miljoen elektrische auto's te verkopen. De Volkswagen ID gaat al in 2020 in productie en is het begin van een hele nieuwe reeks elektrische auto's. De ID is het eerste model dat op de markt komt met de Modular Electric Drive Kit als basis en heeft een actieradius van maximaal 600 kilometer op één accu en een elektromotor met 170PK.

Daarbij is de Volkswagen ID ook de eerste Volkswagen die klaar is voor autonoom rijden. Deze autonome functies wil Volkswagen in 2025 beschikbaar stellen. Het autonoom rijden activeer je door het VW logo op het stuur aan te raken waardoor deze verdwijnt in het dashboard. Verder komt de Volkswagen ID niet met knopjes en koppeling, maar alleen touch screen schermen. De auto is altijd online, klaar om te updaten en verbonden met de Volkswagen cloud waarin jouw persoonlijke instellingen zijn opgeslagen.

De Volkswagen ID is van buiten even compact als een Golf en van binnen net zo ruim als een Passat. Het is een echte gezinsauto voor dagelijks gebruik en om mee op vakantie te gaan. De ID moet hetzelfde gaan kosten als een Volkswagen Golf.