Wie is de betere bestuurder?

De mannen tegen de vrouwen: wie is de betere bestuurder?


Volgens vele grappen, mythes en verjaardagsverhalen rijden mannen beter dan vrouwen. Uit onderzoek van een Engelse verzekeraar voor auto’s blijkt dat een vrouw beter rijdt en de situaties veel beter inschat. Komt er hiermee een einde aan de discussie?

Rijervaring


Hoewel mannen vaker op de weg zijn, is de kans groter dat zij bij een ongeval betrokken te raken. Dit komt omdat zij vaker rijden met slecht weer en op gevaarlijke tijden. Er zijn ook handelingen die mannen beter doen dan vrouwen. Zo hebben mannen in het algemeen een betere controle over de auto en kijken mannen bij het verplaatsen veel vaker over de schouder dan vrouwen dat doen.

Gevaarlijk rijgedrag


Welk type bestuurder zie je vaak in je achteruitkijkspiegel als je een bumperklever hebt? Waar maar liefst een kwart van de mannen aan bumperkleven doet, doen vrouwen dit met een marginale 1 op de 10 keer. In de categorie door oranje rijden zijn mannen de hoofddader: 50%(!) doet dit en de vrouwen? Daarvan rijdt maar 14% door oranje.

Verder komt uit het onderzoek:



  • Een kwart van de mannen gebruikt zijn mobiel achter het stuur, bij vrouwen is dit 16%

  • Vrouwen houden zich beter aan de maximumsnelheid en schatten de snelheid voor de situaties veel beter in

  • 8 van de 10 vrouwen kijkt bij een verplaatsing in de spiegel, vergeleken met mannen is dit 4 op de 10


Is dit puur toeval of klopt het onderzoek niet? Er is een observatie gedaan ter ondersteuning van het onderzoek op een van de drukste punten in het Verenigd Koninkrijk, Hyde Park Corner. Daar wordt aangetoond dat vrouwen wel degelijk beter rijden dan mannen. Toch vindt maar 28% van de vrouwen dat zij beter rijden dan mannen. Verder denkt 13% van de mannen dat vrouwen de betere bestuurder zijn.

Facebook poll


Vorige week vroegen wij via Facebook wie de beste bestuurder is, deze week hebben wij het antwoord.

Iedereen die op de vrouw heeft gestemd krijgt van ons een gratis vouchercode, van harte gefeliciteerd!

  • Grzrgorz Brudnicki

  • Jesse Jellema

  • Brigitta Bakx

  • Sandra van den Heuvel

  • André Kramer

  • Grea Pruim

  • Just Kaps

  • Ramon Schel


Staat jouw naam hierboven? Stuur dan gauw een bericht naar  hallo@finnik.nl en ontvang een code voor een gratis premium autorapport!

Niet alles ligt aan het geslacht van de bestuurder


Wanneer papa of mama met de kinderen op weg zijn, rijden zij veiliger dan wanneer zij de kinderen niet meenemen. Zo rijden de ‘veilige’ rijders een Chevrolet, Skoda of Volvo. De minder veilige rijders hebben een Audi, Smart of Daewood. Verder rijdt een ‘benzinebestuurder’ veiliger dan een bestuurder met een diesel of een hybride.

Bronnen


De Telegraph auto nieuws

De Telegraph

De Mirror