Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Door: Valerie van Engelenhoven

Zonnebril in je auto

Natuurlijk heeft je auto ook een zonneklepje die je heel handig naar beneden kan doen wanneer de zon doorkomt. Maar wanneer de zon net iets lager staat, schijnt het recht in je ogen en helpt dat klepje niet meer. Het zonlicht belemmert dan je direct zicht op de weg.

Het is daarom handig om een zonnebril te leggen in een vakje waar je tijdens het rijden gemakkelijk bij kan, mocht de zon plotseling tevoorschijn komen. Denk bijvoorbeeld aan het opbergvakje in de autodeur.

Daarnaast is een zonnebril niet alleen nuttig met mooi weer. Ook bij minder goed weer is het verstandig om een zonnebril op te doen. Een nat wegdek of sneeuw weerkaatst namelijk erg fel licht. Dit belemmert je zicht  en ook voor je ogen is het vermoeiend om in fel licht te kijken. Met een zonnebril kunnen je ogen ontspannen en gaat al je aandacht naar het verkeer.

Dus, zorg voor een extra zonnebril in je auto! Heb je direct een goed excuus om een nieuwe zonnebril aan te schaffen;)

Lees meer:

Tips voor het gebruik van het Finnik Autorapport

Het Finnik Autorapport geeft veel informatie over een auto. Welke informatie is relevant als je een auto wilt kopen? Finnik helpt je.

Auteur: Mirjam Groenestein

All season banden

All season banden zijn de laatste jaren steeds beter geworden. Is het tijd voor de omslag? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Xander Smit

Finnik Hitteplan

Het ziet er naar uit dat een hittegolf is aangebroken. Tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen, ook in de auto! Houd daarom rekening met het volgende:

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Auto fietsendrager

Gaan de fietsen mee op vakantie? Zorg er dan wel voor dat je de fietsendrager op de juiste manier aan de auto monteert. In Nederland gelden er namelijk een aantal regels voor het vervoeren van fietsen met een fietsendrager. De volgende regels gaan specifiek over het plaatsen van een fietsendrager op de trekhaak van een auto.

Auteur: Valerie van Engelenhoven

Een zevenzitter

Alle zes en zeven zitters op een rij. Lees onze tips voor het kopen van de juiste zes- of zevenzitter

Auteur: Mirjam Groenestein

Snelheid

Het vermogen of het koppel? Finnik zocht het voor je uit.

Auteur: Mirjam Groenestein

-->