Wat zoek je precies?
Sluit menu y

Gratis kenteken check

Vul hier je kenteken in:

  • Exacte waarde
  • Eigenarenhistorie
  • Alles over de techniek
  • Aantal spots
  • Goedkoop, maar uitgebreid

Kenteken check

Alle voertuigen met een Nederlands kenteken staan geregistreerd. Details over het merk, model, de motor, de afmetingen, de historie en nog meer worden bijgehouden en bewaard in databases. Steeds meer van deze informatie wordt beschikbaar gesteld aan consumenten.  Doe een check bij Finnik en je krijgt informatie over het voertuig uit verschillende bronnen. We bieden een premium kenteken check voor als je een auto wilt kopen of verkopen of als je meer wilt weten over de auto. Ook kan je een kilometerstand check doen of een milieusticker kopen.

Welke informatie vind je in de gratis check?

Hierin vind je veel informatie over een auto op kenteken niveau. Je vindt hier de historie, technische gegevens, het verbruik, de Autozine beoordeling, de meest voorkomende apk-afkeurpunten en reparaties van het merk-model-type, financiële gegevens en leuke weetjes over de auto. Ook kan je zien of je de milieuzones in Nederland en de buurlanden mag inrijden.

Check een kenteken en je kunt direct voor die auto een milieusticker kopen, de tellerstand controleren of een premium Autorapport kopen.

Premium kenteken check

Met de premium kenteken check in de app heb je toegang tot extra exclusieve informatie over de auto die jij opgevraagd hebt. Zoals de opties en accessoires, APK-historie en reparatiepunten van deze auto, uitgebreide eigenaar-historie, de huidige waarde en een voertuigstatus overzicht. Hierin kan je zien of een kenteken een WOK-status (Wachten-Op-Keuring/ernstige schade) heeft of dat de auto gesloopt, geëxporteerd of ongeldig is geweest. Een kenteken heeft een ongeldige status gehad wanneer deze gestolen of vermist is geweest. Ook kan je per milieuzone in Nederland en de buurlanden zien of je de milieuzone mag inrijden en wat je daar eventueel voor nodig hebt. Het Premium Autorapport is essentieel bij de aankoop van een tweedehands auto. Lees ook onze blog ‘tips hoe haal je meer uit het Autorapport‘. Je kunt daarmee de juiste vragen stellen aan de autoverkoper en de auto kopen voor de prijs die hij waard is. Bekijk hier een voorbeeld van het premium Autorapport.

Heb je een Finnik profiel nodig om de check te bekijken?

Je hebt geen profiel nodig om een check te doen, iedereen kan van ieder kenteken een Kenteken Check opvragen. 
Wil je een auto opslaan als favoriet of huidige? Zien hoe vaak een auto is gespot? Of je Kenteken Checks bewaren? Dan vragen we je wel een profiel aan te maken. Hiervoor hoef je enkel een mailadres en wachtwoord op te geven.